DEZE 4 FACTOREN LATEN ZIEN WAAROM HET MOEILIJK IS OM NU DRAAGLIJK TE ZIJN OP BITCOIN

  • Er blijven enkele Bitcoin-beren over, ondanks het feit dat de druk op de ketel steeds hoger komt te liggen.
  • Een handelaar zei dat als gevolg van de mislukte pogingen van BTC om voorbij de $12.000 te breken, de cryptocurrency naar de $8.000’s of $9.000’s kon verschuiven.
  • Een fondsbeheerder, Charles Edward, zegt in de ruimte dat het op dit moment echter moeilijk te dragen is op Bitcoin.
  • Hij noemt een samenloop van fundamentele trends, waarvan er vier in dit artikel zullen worden geschetst.

#1: BITCOIN WORDT GEADOPTEERD DOOR DAVE PORTNOY

Deze week kocht Dave Portnoy, de oprichter van Barstool Sports en een beroemde daghandelaar, Bitcoin met de hulp van de Winklevoss-tweeling. Analisten zien deze stap als bullish voor de cryptocurrency, omdat zijn miljoenen aanhangers nu regelmatig aan BTC zullen worden blootgesteld.

Een voorbeeld: zijn Twittervideo met de Winklevoss Twins is al meer dan 700.000 keer bekeken. Afzonderlijke Portnoy-interacties over Bitcoin zijn ook al tienduizenden keren bekeken en beantwoord.

#2: DE FEDERALE RESERVE WERKT AAN EEN DIGITALE DOLLAR

Deze week is gebleken dat de Federal Reserve in samenwerking met MIT op zoek is naar een digitale/cryptodollar.

„Met deze belangrijke kwesties in het achterhoofd is de Federal Reserve actief in het uitvoeren van onderzoek en experimenten met betrekking tot gedistribueerde grootboektechnologieën en de mogelijke use cases voor digitale valuta. Gezien de belangrijke rol van de dollar is het essentieel dat de Federal Reserve op de grens blijft van onderzoek en beleidsontwikkeling met betrekking tot CBDC’s“.

Hoewel het niet duidelijk is of dit zal uitmonden in een echte crypto-activa, zeggen analisten dat de digitalisering van de financiën de waarde van Bitcoin Lifestyle zal verhogen.

Zoals Arthur Hayes van BitMEX heeft uitgelegd, zal de afschaffing van contant geld leiden tot de adoptie van Bitcoin vanwege de „morele en zelfs psychologische“ noodzaak om informatie voor zichzelf te houden.

#3: TETHER’S MARKET CAP NEEMT IN EEN SNEL TEMPO TOE

Volgens Charles Edwards is de marktkapitalisatie van Tether de laatste tijd met 26% gestegen tot meer dan 10 miljard dollar.

Voor analisten zoals hij geeft dit aan dat er een instroom van kapitaal is in de Bitcoin- en Ethereum-markten.

Edwards vond eerder dat de marktkapitalisatie van Tether sterk gecorreleerd was met de prijsactie van BTC in 2018 en 2019, waarbij de correlatie dit jaar enigszins afneemt.

#4: EEN GROTE SOM VAN HET BITCOIN-AANBOD IS AL EEN TIJDJE NIET MEER VERANDERD.

Blokketengegevens geven aan dat een groot deel van alle Bitcoin in omloop gedurende een jaar niet is verplaatst. Glassnode, bijvoorbeeld, geeft aan dat ongeveer 67% van alle BTC’s in 12 maanden of meer niet van een portemonnee is verhuisd.

De laatste keer dat zo’n groot deel van het BTC-aanbod inactief was, begon de rally van honderden tot 20.000 dollar.

Comments are closed.